آگهی روزانه
آگهی روزانه
وکیل انحصار وراثت

مراحل انحصار وراثت حقوق بازنشستگی

انحصار وراثت حقوق بازنشستگی چه مراحلی دارد؟

برای اینکه بتوانید انحصار وراثت حقوق و مستمری  بازنشستگی را انجام دهید لازم است گواهی انحصار وراثت را دریافت کنید. مراحل دریافت این گواهی در ادامه مطرح شده است. همچنین لازم است بدانید شما می‌توانید با اختیار کردن وکیل انجام این مراحل را به وکیل بسپارید.

در اولین مرحله لازم است به شورای حل اختلاف آخرین محل زندگی فرد متوفی مراجعه کنید و فرم درخواست انحصار وراثت را دریافت کنید. در این فرم اطلاعات وراث و نسبت هر یک از آن‌ها با فرد متوفی را مشخص می‌کنید. این فرم را نزد خود نگه می‌دارید و لازم است در هنگام مراجعه مجدد به شورای حل اختلاف در مراحل بعدی آن را به شورا ارائه می‌دهید.
در این مرحله به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه می‌کنید. مهم است همه مدارک لازم ازجمله شناسنامه و گواهی فوت فرد متوفی، شناسنامه و کارت ملی وراث را همراه خود داشته باشید. همچنین، لازم است دو نفر شاهد را برای تایید وراث همراه خود به دفتر اسناد رسمی ببرید. پس از اینکه وراث تایید شدند به شما گواهی‌ای به نام استشهادیه محضری ارائه می‌شود.

بیشتر بدانیم :  ابطال سند رسمی مالکیت اموال غیر منقول      

پس از انجام مراحل بالا به اداره مالیات مراجعه می‌کنید. پس از ارائه فهرست اموال فرد متوفی لازم است مالیات بر ارث را پرداخت کنید تا رسید مالیات بر ارث را دریافت کنید.
در این مرحله لازم است مجددا با همه مدارکی که تهیه کرده‌اید و همچنین مدارک شناسایی فرد متوفی و وراث به شورای حل اختلاف مراجعه کنید. شورای حل اختلاف پس از اینکه مدارک را بررسی کرد آگهی درخواست انحصار وراثت را در روزنامه کثیرالانتشار منتشر می‌کند.

بیشتر بدانیم :چگونگی   دریافت مستمری نوه دختری  از پدر بزرگ و مادر بزرگ

اگر فردی تا یک ماه پس از انتشار آگهی ادعا کند که وارث فرد متوفی است جلسه‌ای تشکیل می‌شود و به اعتراض او رسیدگی می‌شود اما اگر کسی به این آگهی اعتراض نکند گواهی انحصار وراثت صادر می‌شود و شما می‌توانید برای انحصار وراثت حقوق بازنشستگی اقدام کنید. این گواهی به شما امکان می‌دهد که همه اموال فرد متوفی را میان وراث تقسیم کنید.

بیشتر بدانیم : اعتراض به گواهی انحصار وراثت 


مجموعه دفتر وکالت حق گرا

پیشنهاد می گردد در صورتی که اگر پرونده ای در خصوص درخواست مستمری و یا وظیفه بگیری در دادگاه دارید و با توجه به حق دسترسی به وکیل با مراجعه به یکی از نزدیکترین  دفتر وکالت حقوقی حق گرا در شمال ، دفتر وکالت شرق و یا دفتر وکالت حقوقی شعبه غرب  تهران ، دفتر مرکز شهر حق گرا  ، پیگیری موضوع دریافت و یا  اعتراض به گواهی انحصار وراثت را به وکلای با تجربه ما بسپارید تا وکلای ما بتوانند در احقاق حق به شما کمک نمایند. ما آماده ایم در انواع پرونده های مربوطه به خانواده،ملکی ، حقوقی ، جزایی و…در کنار شما باشیم

گروه وکلای حق گرا آماده است تا پرونده های مربوط به طلاق توافقی را از سرتاسر کشور و همچنین هم میهنان حاضر در سایر کشور ها را نیز پیگیری نموده و در سریعترین زمان ممکن ( حدود 10 روز ) به نتیجه برساند.


بیشتر بدانیم : نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی

مدارک لازم برای انحصار وراثت حقوق بازنشستگی و دریافت مستمری و وظیفه بگیری چیست؟

 

مدارک لازم برای گرفتن حقوق متوفی بازنشسته کشوری عبارت‌اند از:

گواهی فوت فرد متوفی
شناسنامه و کارت ملی فرد متوفی و هر یک از وراث
عقدنامه فرد متوفی
استشهادیه انحصار وراثت
گواهی رشد فرزندان
گواهی اشتغال به تحصیل فرزند پسر (درصورتی‌که فرزند پسر در حال تحصیل باشد)
صورت‌جلسه کمیسیون پزشکی در مورد ازکارافتادگی یا ناتوانی فرزندان یا پدر و مادر یا شوهر
رسید مالیات بر ارث

بیشتر بدانیم :  حقوق زن بعد از فوت همسر شامل چه مواردی می شود   

نمونه استشهادیه گواهی انحصار وراثت – (طبقه اول)

به گواهی می طلبم خانم ها و آقایانی را که آگاه هستند شادروان …… در تاریخ ….. در شهر ….. آخرین اقامتگاه دائمی خود در گذشته است و هنگام فوت:

الف: (تعداد … پسر) …… داشته/ نداشته به نام …………. .

ب: (تعداد …. دختر) ….. داشته/ نداشته به نام ……… .

پ: (تعداد ….. همسر دائمی) …… داشته/ نداشته به نام  …… .

ت: مادر  ……… داشته/ نداشته به نام …….. .

ث: پدر ………… داشته/ نداشته به نام ……. .

و وراث دیگری غیر از افراد نامبرده بالا ندارد و در موقع فوت مذهب متوفی ……. بوده و دارائی او کمتر/بیشتر از مبلغ  …. میلیون ریال بوده است تا اطلاعات خود را در این برگ بنویسند.

 امضاءمتقاضی


1-گواه اول:

اینجانب نام ……. نام خانوادگی ……. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ….. صادره …..فرزند …….. که با خانواده (نام متوفی) …… از نزدیک آشنا هستم ولی رابطه خویشاوندی با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محکومیت کیفری می باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند یاد می کنیم که جز به راستی چیزی نگویم و با علم به مقررات و مجازات گواهی دروغ بشرحیکه در پشت این ورقه نوشته شده است و التزام به راستگویی مراتب بالا را کلا گواهی می کنم.

امضاء گواه


2-گواه دوم:

اینجانب نام ……. نام خانوادگی ………. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ……. صادره ….. فرزند ….. که با خانواده (نام متوفی) ….. از نزدیک آشنا هستم ولی رابطه خویشاوندی با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محکومیت کیفری می باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند یاد می کنیم که جز به راستی چیزی نگویم و با علم به مقررات و مجازات گواهی دروغ بشرحی که در پشت این ورقه نوشته شده است و التزام به راستگویی مراتب بالا را کلا گواهی می کنم.

امضاء گواه


3-گواه سوم:

اینجانب نام …… نام خانوادگی …….. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ….. صادره …..فرزند …… که با خانواده (نام متوفی) ……. از نزدیک آشنا هستم ولی رابطه خویشاوندی با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محکومیت کیفری می باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند یاد می کنیم که جز به راستی چیزی نگویم و با علم به مقررات و مجازات گواهی دروغ بشرحیکه در پشت این ورقه نوشته شده است و التزام به راستگویی مراتب بالا را کلا گواهی می کنم.

امضاء گواه


توجه: سردفتر اسناد رسمی قبل از امضای شهود، مندرجات هر دو صفحه استشهادیه را برای گواه قرائت خواهد کرد این ورقه بدون قلم خوردگی باید تنظیم شود و کلیه جاهای خالی خطوط باید پر شود.

بیشتر بدانیم : وکیل برای بازنشستگی

مراحل گام به گام انحصار وراثت

فوت اشخاص سبب به وجود آمدن یک وضعیت حقوقی جدید می گردد و می بایست اموال شخص به ورثه وی منتقل شود لکن در گام نخست باید ورثه قانونی وی شناسایی و معرفی شوند. عمل شناسایی ورثه و گواهی آن توسط مرجع قضایی انحصار ورثه نامیده می شود. هدف از این کار این است که تعداد وراث و میزان سهم الارث ایشان مشخص شود تا اموال متوفی به همان نسبت بین ایشان تقسیم شود.

اولین مرحله از مراحل گام به گام انحصار ورثه تهیه مدارک لازم است, این مدارک عبارتند از:

۱) گواهی فوت متوفی که می بایست از طریق سایت death.sabteahval.ir دریافت شود.

۲) تنظیم یه شهادتنامه رسمی در دفتر اسناد رسمی با شهادت سه شاهد مبنی بر اینکه ورثه حین الفوت متوفی چه اشخاصی هستند.

۳)شناسنامه و کارت ملی متوفی و شناسنامه و کارت ملی وراث, وصیت نامه متوفی در صورتی که وصیتی کرده باشد و نیز سند ازدواج وی همگی باید ضمیمه دادخواست باشند.

دومین مرحله از مراحل گام به گام انحصار وراثت مراجعه به دفتر خدمات قضایی و تنظیم دادخواستی مبنی بر تقاضای صدور گواهی انحصار ورثه می باشد. البته برای تنظیم چنین دادخواستی حضور همه ورثه لازم نیست و تنها یکی از ورثه می تواند این دادخواست را مطرح نماید.

سومین مرحله از مراحل گام به گام انحصار ورثه بدین صورت است که دادخواست انحصار ورثه به شورای حل اختلاف ارجاع می گردد و شورا مدارک را بررسی و در صورت تکمیل بودن دستور انتشار آگهی صادر می کند تا در صورتی که شخصی غیر از افراد معرفی شده به عنوان ورثه شخص دیگری مدعی ارث بردن از متوفی باشد به درخواستش رسیدگی و حقوق وی تامین شود پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی شورا گواهی انحصار ورثه صادر می نماید که در اآن به تفکیک میزان سهم الارث هر یک از وراث مشخص شده و دیگر در این خصوص بیم اختلاف بین وراث وجود نخواهد داشت.

بیشتر بدانیم : توقیف حقوق کارمندان و بازنشستگان

حقوق بازنشستگی فرد متوفی به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

 

در انحصار وراثت حقوق بازنشستگی این موضوع مشخص می‌شود که این حقوق به چه کسانی تعلق می‌گیرد و سهم هر یک از افراد چقدر است. در ارتباط با نحوه انتقال حقوق بازنشستگی کشوری به همسر، همسر دائم فرد متوفی یکی از افرادی است که حقوق بازنشستگی فرد متوفی به او می‌رسد. بر اساس قوانینی که در سال‌های اخیر تصویب شده‌اند این حقوق حتی در صورت ازدواج مجدد نیز به همسر فرد متوفی تعلق می‌گیرد. از سوی دیگر، اگر فرد متوفی چند همسر داشته باشد حقوق بازنشستگی او پس از انحصار وراثت به‌صورت مساوی میان همسران و سایر وراث تقسیم می‌شود.

حقوق بازنشستگی مرد پس از فوت در شرایطی به فرزندان نیز تعلق می‌گیرد. فرزند دختر فرد متوفی درصورتی‌که ازدواج نکرده باشد یا شاغل نشده باشد می‌تواند پس از فوت والد خود حقوق دریافت کند. فرزند پسر فرد متوفی نیز تا سن ۲۰ سالگی و اگر در حال تحصیل باشد تا سن ۲۵ سالگی از حقوق بازنشستگی سهم دریافت می‌کند. از سوی دیگر، اگر فرزند پسر فرد متوفی معلول یا ناتوان باشد نیز حقوق دریافت خواهد کرد. برای مشاوره حقوقی رایگان تماس بگیرید.

بیشتر بدانیم : محرومیت فرزند از ارث

سهم وراث از حقوق بازنشستگی و مستمری و وظیفه بگیری  چقدر است؟

در انحصار وراثت حقوق بازنشستگی، سهم همسر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی ۵۰ درصد مشخص شده است و اگر فرد متوفی چند همسر دائم داشته است این ۵۰ درصد میان آن‌ها تقسیم می‌شود. در ارتباط با سهم فرزندان از حقوق بازنشستگی، سهم فرزند دختر و فرزند پسر با یکدیگر برابر است و به‌طورکلی، فرزندان ۲۵ درصد از کل حقوق بازنشستگی را دریافت می‌کنند. بااین‌حال، اگر دختر ازدواج کند یا شاغل شود و پسر ۲۵ ساله شود سهم آن‌ها از حقوق بازنشستگی والد حذف می‌شود.

سهم پدر و مادر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی نیز ۲۰ درصد است. این سهم در صورتی به والدین متوفی تعلق می‌گیرد که آن‌ها تحت تکفل باشند یا مادر بالای ۵۵ سال و پدر بالای ۶۰ سال سن داشته باشد. همچنین، اگر تایید شود که پدر و مادر ازکارافتاده یا ناتوان هستند به آن‌ها از حقوق بازنشستگی سهم تعلق می‌گیرد. این موضوع نیز مهم است که والدین متوفی از تامین اجتماعی حقوق دریافت نکنند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *